Domov Poziv za fasilitatorje Evropske mladinske konference
28.01.2021

Poziv za fasilitatorje Evropske mladinske konference

Objavljamo javni poziv za dva fasilitatorja, ki bosta septembra skupaj z vnaprej določenim mednarodnim fasilitatorjem povezovala in fasilitirala Evropsko mladinsko konferenco v Sloveniji.

Evropska mladinska konferenca je organizirana vsakih 6 mesecev kot glavni dogodek vsake od treh držav, ki sodelujejo v organizacijskem triu vsakega 18-mesečnega cikla mladinskega dialoga na evropski ravni. Konferenca v Sloveniji konec septembra 2021 poleg tega predstavlja zaključni dogodek 8. cikla mladinskega dialoga s temo ‘Participacija in prostor za vse’ (9. Evropski mladinski cilj). Konferenca traja 5 dni, potekala pa bo med 26. in 30. septembrom 2021.

Na konferenci se vsakih 6 mesecev zbere okoli 200 predstavnikov mladih, oblikovalcev politik in strokovnjakov s področja mladinskega sektorja. Evropski usmerjevalni odbor mladinskega dialoga (ang. European Steering Group – ESG) na začetku vsakega cikla določi enega mednarodnega fasilitatorja, ki bo podpiral vsako od treh konferenc ter držal ‘rdečo nit’ dogodkov, poleg tega pa vsaka država izbere dva fasilitatorja konference. 

Izbrana trenerja bosta v sodelovanju z mednarodnim fasilitatorjem pripravila, vodila in fasilitirala celoten dogodek glede na okvirne smernice Evropskega usmerjevalnega odbora, Urada RS za mladino in Mladinskega sveta Slovenije. Predvideva se povezovanje dogodka, moderiranje pogovorov med gosti, izvedba dela po skupinah, vodenje predstavitev skupin, uradne predaja v naslednji cikel Mladinskega dialoga ter vodenje uradnih nagovorov v uvodnem in zaključnem delu konference.

Vse informacije in povezavo do prijavnice lahko najdete tukaj.

Prijave so zaprte.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.