Domov Obravnava poročila o NPM
27.10.2017

Obravnava poročila o NPM

V četrtek, 26.10.2017, so se predstavniki Mladinskega sveta Slovenije udeležili seje Odbora Državnega zbora RS za izobraževanje, znanost, šport in mladino, ki je obravnaval Delno poročilo o izvajanju Nacionalnega programa za mladino 2013-2022 za leta 2014, 2015 in 2016. V okviru poročila je Mladinski svet Slovenije (MSS) na odboru predstavil Oceno o izvajanju Nacionalnega programa za mladino (NPM) za leta 2014-2016, ki vsebuje pogled mladih in mladinskega sektorja na dosedanje izvajanje NPM in uresničevanje ciljev posameznih področij NPM. MSS je k pripravi poročila povabil mladinske organizacije s statusom v javnem interesu ter mladinske organizacije, ki imajo svoje predstavnike v delovni skupini Sveta Vlade RS za mladino za spremljanje izvajanja NPM.

V Oceni MSS so vključeni prispevki Študentske organizacije Slovenije in Mladinske mreže MaMa. V okviru Komisije za mladinske politike pri MSS pa so pri njegovem nastanku sodelovale tudi organizacije članice MSS-ja.

V svoji Oceni se je Mladinski svet Slovenije osredotočil na splošni pregled izvajanja NPM-ja in na uresničevanje ciljev posameznih vsebinskih področij.

Več: MSS-jeva ocena NPM.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.