Domov Nova platforma MAP the GAP
04.03.2020

Nova platforma MAP the GAP

Preizkusite novo digitalno platformo mapthegap.net, ki je namenjena reševanju problemov na lokalni ravni.

V sklopu mednarodnega projekta MAP the GAP, ki ga koordinira Vijeće mladih Federacije Bosne in Hercegovine, smo ustvarili digitalno platformo, ki je namenjena sodelovanju vladnega, nevladnega in zasebnega sektorja z mladimi na lokalni ravni. Digitalna platforma je nastala na dveh mednarodnih dogodkih oziroma hackatonih, kjer so predstavniki mladinskega sektorja in IT strokovnjaki razvijali ideje za vzpostavitev platforme, ki bo namenjena spodbujanju participacije mladih v lokalnih skupnostih in reševanju problemov s katerimi se mladi soočajo v lokalnih okoljih. Na hackatonu v Turčiji je zmagovalno idejo za platformo razvila ekipa v kateri je bil tudi slovenski predstavnik Emmett Clarkson. V projketu MAP the GAP smo razvili tudi dva vodiča: prvi vodič je namenjen spodbujanju lokalnih iniciativ na področju razvoja lokalnih mladinskih politik, v drugem vodiču pa so opisani načini pridobivanja sredstev za izvedbo projektov.

Digitalna platforma je že online! Posameznike, predstavnike MSLS-jev, podjetja in občine vabimo k uporabi digitalne platforme mapthegap.net. Uporaba platforme je brezplačna.

 

Kratka navodila za uporabo platforme:

1) V digitalno platformo se lahko registrirate kot posamezniki (youth), nevladna organizacija, podjetje ali institucija.

2) V glavnem meniju se vam v platformi prikazujejo problemi s katerimi se soočajo mladi v določnih lokalnih okoljih. Tu lahko (mladi) vpišete problem(e) s katerim se soočate v lokalnem okolju. Na problem se bodo odzvale relevantne institucije ali podjetja v lokalnem okolju, ki uporabljajo platformo. Podjetja, institucije, organizacije in občine bodo pomagale rešiti izpostavljen problem. Vsi uporabniki lahko predstavijo rešitve za izpostavljen problem ter komentirajo objavo.

3) Uporabniki lahko tudi glasujejo za najbolj relevantne probleme in inovativne rešitve – to storite s klikom na upwote.

4) Podjetja in institucije lahko inovativne rešitve tudi nagradijo npr. s kupončki za kavo ali drugimi donatorskimi darili – nagrade najdete v awards section.

Probleme in predloge za rešitev problema lahko piše v slovenščini ali angleščini.

 

V projektu MAP the GAP sodelujejo še Vijeće mladih Federacije Bosne in Hercegovine, Europejska Fundacja Razwoju Czlowieka, Crnogorski omladinski forum, Narodni Parlament – Association People’s Parliament, Omladinski savjet Republike Srpske, Association Young European Federalists – Macedonia, Toy Genclik Dernegi in Zona Franka.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.