Domov NAPOVED: Najava novinarske konference ob Dnevu mladih 2023
02.08.2023

NAPOVED: Najava novinarske konference ob Dnevu mladih 2023

Novinarska konferenca ob Dnevu mladih bo potekala v petek, 11. 8. 2023, ob 10. uri, v Ljubljani, na Dimičevi 9 (pred poslovno stavbo), in sicer na temo položaja mladih in aktualnih mladinskih problematik, predvsem bivanjske problematike, duševnega zdravja in položaja mladih na trgu dela. 

Veseli nas, da si je Vlada pred kratkim za naslednje obdobje zadala kot prioriteto mlade. Zato  smo se odločili, da bomo letošnji mednarodni dan mladih posvetili glavnim izzivom,s katerimi  se soočamo in s tem spodbudili Vlado in ostale akterje k tesnejšemu sodelovanju z mladimi in mladinskimi organizacijami. S tem želimo preprečiti, da bodo tako kot predvolilne obljube  tudi te besede o mladih kot prioriteti izgubile težo. 

Naj ob tem dodamo, da se vsekakor zavedamo trenutnih prioritet Vlade in podpiramo vsa prizadevanja za pomoč prizadetim, pri čemer so se angažirale tudi mnoge mladinske organizacije.

Pri OZN so za letošnjo tematiko mednarodnega dneva mladih določili temo Green Skills for Youth: Towards a Sustainable World. Na Mladinskem svetu Slovenije bomo tematiko trajnosti predstavili z vidika aktualnih problematik mladih. Hkrati pa bomo na kratko orisali tudi pomen in izvor tega dneva. 

Stališča in mnenja bodo na tokratni novinarski konferenci predstavili:

  • Eva Kotnik, predsednica Mladinskega sveta Slovenije,
  • Arina Šmidt, slovenska mladinska delegatka pri OZN in
  • Žiga Ciglarič, podpredsednik Mladinskega sveta Slovenije za mednarodno sodelovanje.

Novinarski konferenci bosta sledila pogostitev in druženje. 

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na: pr@mss.si ali na telefonski številki: 01 425 60 55.

 

Datoteke - prenesi na klik

SZJ_MDM2023_najava.pdf
221.355 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.