Domov Nagrajene ideje na natečaju “50 ideas for Europe” v sklopu projekta “50 Ideas for Europe – New Leaders, New Opportunities”
17.06.2019

Nagrajene ideje na natečaju “50 ideas for Europe” v sklopu projekta “50 Ideas for Europe – New Leaders, New Opportunities”

Namen tekmovanja je spodbuditi mlade, da predstavijo svoje ideje ter vizije za boljšo Evropo in spodbuditi širšo razpravo o njeni prihodnosti, kot tudi prepoznati možne smeri njenega nadaljnjega razvoja. Tekmovanje je namenjeno tudi promociji Evropske prestolnice mladih za leto 2019 – Novega Sada. V okviru promocijskih aktivnosti natečaja je bilo več kot 40 informativnih sej in o tekmovanju je bilo obveščenih več kot 7.000 mladih.

V obdobju od novembra 2018 do maja 2019, je 500 mladih, posamezno ali v skupini, sporočilo več kot 300 idej.

Tematske enote natečaja:

Mobilnost v Evropi in potovanja

Prihodnja delovna mesta za Evropo

Vključujoča Evropa

Tehnična Evropa

Okolju prijazna Evropa

Enaka Evropa za vse

Skupno je bilo nagrajenih 50 idej, ki jih je ustvarilo 80 mladih iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Slovaške, Srbije, Romunije, Moldavije, Češke in Črne gore.

Iz Slovenije sta bili nagrajeni dve ideji.

Kdo so nagrajenci si lahko ogledate v spodnjih datotekah (OPOMBA: datoteka je v angleškem jeziku)

Datoteke - prenesi na klik

Awarded-Ideas_50-Ideas-for-Europe.pdf
313.813 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.