Domov Nagrada za naj dipl./mag. nalogo
16.02.2019

Nagrada za naj dipl./mag. nalogo

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) letos ponovno razpisujemo MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2018.

Prijavite se lahko vsi mladi, ki ste v letu 2018:

1) magistrirali (kategorija 1) ali

2) diplomirali (kategorija 2),

ter ste v svojem delu obravnavali tematiko povezano z mladimi¹.

V obeh kategorijah bomo podelili finančno nagrado.

 

Namen razpisa

Na Mladinskem svetu Slovenije se zavedamo, da je v pripravo zaključnih del potrebno vložiti veliko napora, žal pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za ciljne javnosti.

Z razpisom želimo:

  • spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje ter tako sami podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke s področja mladine;
  • spodbujati pedagoške in mladinske delavce, da sodelujejo pri raziskovanju problematike mladih in mlade motivirajo za pripravo nalog s teh področij;
  • na enem mestu (v spletni knjižnici MSS) zbrati relevantno nastajajočo literaturo / raziskave o mladini in tako okrepiti svojo teoretično bazo;
  • v dogovoru z avtorji objaviti njihova dela in spodbuditi mladinske delavce, raziskovalce in druge zainteresirane k uporabi nastalih del s področja mladih pri njihovem udejstvovanju.

 

Razpisni pogoji

Prijavite se lahko vsi, ki:

– ste v letu 2018 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,

– ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in

– ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

 

Način prijave

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki je dostopna TUKAJ, najkasneje do petka, 22. februarja 2019. Prijavi je obvezno priložiti izjavo, ki jo najdete na koncu razpisa in jo podpisano ter skenirano naložite v spletno prijavnico. Delo v elektronski obliki shranite s poimenovanjem datoteke priimek_naslovdela.pdf in prav tako naložite v spletno prijavnico ali (v primeru težav z nalaganjem) pošljete na naslov petra.miklauzic@mss.si. Podpisano izjavo lahko pošljete tudi na e-naslov ali po navadni pošti na naslov Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. V kolikor imate težave s spletno prijavo ali nalaganjem dokumentov, se lahko obrnete na tel. št. 01 425 60 55 ali naslov petra.miklauzic@mss.si.

 

Način izbire

Kolegij MSS bo oblikoval komisijo, ki bo preučila prispele prijave ter se na podlagi mnenja komisije odločil o izbiri najboljšega dela v dveh kategorijah. Avtorici oz. avtorju bomo podelili:

– za najboljše magistrsko delo – 400 evrov bruto.

– za najboljše diplomsko delo – 300 evrov bruto.

Kolegij MSS si ob tem pridržuje pravico, da:

– iz izbora izloči dela, ki po presoji Kolegija ne ustrezajo razpisnim pogojem;

– nagrade ne podeli in da

– podeli več nagrad oz. rangira določeno število najboljših prijav.

Ključni kriteriji za podelitev nagrade bodo aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela. Odločitev Kolegija je dokončna.

 

Razglasitev nagrajenih del

Predvidoma bomo v začetku aprila 2019 na svečani prireditvi razglasili prejemnici oz. prejemnika nagrade, na katero bomo povabili vse prijavljene in njihove mentorje. Za vsa dela, ki jih bomo prepoznali kot relevantna za področje mladine, bomo avtoricam oz. avtorjem podelili priznanja. Ob tej priložnosti bodo tudi izpostavljena in predstavljena zanimiva spoznanja iz izbranih prijavljenih del. Priznanja bodo prejeli tudi najbolj prizadevni mentorji.

Vsa prijavljena dela želimo objaviti na naši spletni strani v MSS-jevi spletni knjižnici, in sicer z namenom, da bodo bolj dostopna in uporabna za ciljno javnost. Ob tem bomo dosledno spoštovali avtorske pravice prijaviteljev.

011-19-razpis_diplomske_izjava

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.