Domov MSS izvolil novo vodstvo
14.10.2022

MSS izvolil novo vodstvo

Na 49. seji Zbora MSS so delegati vseh organizacij članic MSS izvolili novo vodstvo, ki bo svoj mandat nastopilo s 1. decembrom. Za predsednico Mladinskega sveta Slovenije je bila izvoljena Eva Kotnik, kandidatka Zveze slovenske podeželske mladine. S predsedniškega mesta se po dveh letih vodenja MSS-ja poslavlja Miha Zupančič (Zveza ŠKIS).

Podpredsedniške funkcije so prevzeli naslednji predstavniki mladinskih organizacij:

  • Podpredsednik za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni: Patrik Bole (Mladi forum SD).
  • Podpredsednik za mednarodno sodelovanje: Žiga Ciglarič (Slovenska demokratska mladina).
  • Podpredsednik za mladinsko delo in neformalno izobraževanje: Florijan Kocbek (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov).
  • Podpredsednica za mladinske politike: Kaja Tržan (Zveza ŠKIS).
  • Podpredsednica za trajnostni razvoj: Mia Zupančič (Zveza tabornikov Slovenije).

V Nadzorni odbor MSS je bil izvoljen Vid Jereb (Mladi forum SD).

Novo izvoljena predsednica Eva Kotnik je ob pridobitvi nove funkcije povedala: »Kot predsednica si bom še naprej prizadevala, da bomo mladi prepoznani in upoštevani kot enakovredni in enakopravni akterji v procesih sooblikovanja družbe, v kateri živimo. Zavzemala se bom za medsebojno povezovanje in sodelovanje organizacij članic, saj bomo le tako lahko dosegli, da bo Mladinski svet Slovenije deloval v svoji polni moči in tako prepoznan kot ključen sogovornik v debatah, ki zadevajo mlade.«

 

Novo vodstvo uradno pričenja svoj mandat decembra letos, trajal pa bo 2 leti.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.