Domov MS Ljutomer: Nazaj k ljudem – prostovoljstvo mladih
24.07.2023

MS Ljutomer: Nazaj k ljudem – prostovoljstvo mladih

Nazaj k ljudem – prostovoljstvo mladih

 

Mladinski svet Ljutomer s svojo raznoliko dejavnostjo temelji na prostovoljnem delu mladih. Projekt  “NAZAJ K LJUDEM: PROSTOVOLJSTVO MLADIH”, ki ga podpira Mladinski svet Slovenije, skozi tematska srečanja prostovoljcev in predstavnikov mladinskih organizacij ter drugih mladih omogoča krepitev delovanja Mladinskega sveta Ljutomer ter Mladinskega sveta Slovenije. Povečuje njegovo vlogo in prepoznavnost v lokalni skupnosti.

S projektom na Mladinskem svetu Ljutomer zagotavljajo spodbudno okolje in osnovne pogoje za uspešno delo ter realizacijo zastavljenih idej. Izražene potrebe kažejo na to, da mladi zaznavajo še posebej negativno klimo v družbi in na sploh v okolju (npr. razmere na vzhodu, posledice epidemije oz. gospodarska kriza, politika, ki ima pogosto za mlade negativno oznako) je izredno pomembno motivirati in ozaveščati vloge mladih v družbi ter osmišljati aktivnosti za mlade. 

S projektom mladim omogočajo več možnosti koristnega in tematskega druženja ter koristnega preživljanja prostega časa. Imajo možnost spoznavanja pozitivnega, dobrega v dani situaciji s pomembno mero kritičnosti. To je osnoven namen projekta. Na tak način zelo pomembno nagovarjamo mlade predstavnike družbe in ozaveščamo o pomembnosti v aktivni participaciji v družbi na najrazličnejših nivojih.

Za sodelovanje so vam z veseljem na voljo na e-naslovu msljutomer@gmail.com.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.