Domov Konferenca v Trstu
17.07.2017

Konferenca v Trstu

V okviru »Berlinskega procesa« in »Srečanja Zahodnega Balkana« je 11. in 12. julija v Trstu potekala Mednarodna mladinska konferenca EU – Zahodni Balkan »Youth Forum, EU – Western Balkans, Connecting youth moving forward«. Dvodnevnega dogodka se je udeležilo več kot 70 mladih, mladinskih delavcev, mladinskih predstavnikov in političnih določevalcev iz regije Zahodnega Balkana in Evropske Unije.

Konferenca je bila z namenom promocije in podpore  evropske integracije, mladinske participacije, aktivnega državljanstva in mobilnosti mladih organizirana s strani Evropske Komisije in Evropskega mladinskega foruma, skupaj z Univerzo v Trstu in ostalimi partnerji.

V obliki delovnih skupin

  • Mobilnost / Izmenjave
  • Vključitev / premagovanje stereotipov
  • Podjetništvo
  • Participacija

so udeleženci z različnimi strokovnjaki in trenerji izoblikovali in sprejeli stališča, ki so jih predstavili predstavnikom Evropske Komisije in Evropskega Parlamenta na čelu s Komisarjem za sosedsko politiko in širitev Johannesom Hahnom.

Iz Slovenije sta na dogodku aktivno sodelovala Anja Fortuna, podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije za mednarodno sodelovanje in Gašper Pečar, zaposlen na Mladinskem svetu Slovenije.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.