Domov Forum mladinske politike Srbije
26.05.2017

Forum mladinske politike Srbije

Podpredsednik MSS Tibor Vöröš se je na povabilo Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) v četrtek, 25.5., in v petek, 26.5.2017, mudil na delovnem obisku v Beogradu.

Prvi dan obiska se je Tibor udeležil 1. foruma Mladinske politike Srbije z naslovom: Mladi v fokusu. Udeleženci iz vse Srbije so skupaj z mednarodnimi gosti razpravljali o položaju mladih v Srbiji, predstavljali dobre prakse in iskali odgovore na številne izzivi mladih, predvsem na področju zaposlovanja in participacije.

Drugi dan je bil namenjen delovnemu sestanku predstavnikov mladinskih svetov Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Razpravljali so o položaju mladih, o odnosu političnih odločevalcev v posamezni državi do mladih in mladinskega sektorja, o temah in skupnih aktivnostih v prihodnostih. Strinjali so se, da je vsem državam skupno dejstvo, da se mladi izseljujejo in odhajajo v druge države EU ali širše. Mednarodni gostje so sodelovali tudi kot panelisti na posvetu s slušatelji Akademije mladinske politike.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.