Domov Eva Kotnik izvoljena v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope
28.04.2023

Eva Kotnik izvoljena v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope

Eva Kotnik, predsednica Mladinskega sveta Slovenije, je bila izvoljena v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope (Advisory Council on Youth at the Council of Europe). Evo je za omenjeno pozicijo predlagala Evropska podeželska mladina (Rural Youth Europe) v želji po višji zastopanosti glasa mladih s podeželja v procesih priprave CoE’s Recommendation on Rural Youth. 

Organizacije članice Evropskega mladinskega foruma (European Youth Forum) so na COMEM-u, ki je potekal 21. in 22. aprila 2023, izvolile 20 mladih predstavnikov v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope (Advisory Council on Youth) za mandatno obdobje 2024-2025.

Advisory Council on Youth pripravlja predloge za prioritete, projekte in finance za področje mladine v Svetu Evrope, zagotavlja, da so mladi vključeni v aktivnosti in projekte Sveta Evrope, svetuje Svetu ministrov, Parlamentarni skupščini in ostalim organom ter promovira politike in aktivnosti Sveta Evrope.

Evi iskreno čestitamo za izvolitev ter želimo uspešno delo v Svetu Evrope.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.