Domov Dan medgeneracijske solidarnosti
28.04.2018

Dan medgeneracijske solidarnosti

Ob mednarodnem dnevu medgeneracijske solidarnosti (29. april)

Ljubljana, 26. april 2018 – Spremenjene demografske razmere spreminjajo razmerja med generacijami in postavljajo pojem medgeneracijske solidarnosti v nov kontekst. Če smo še pred leti pojem medgeneracijske solidarnosti povezovali z generacijskimi razmerji znotraj istega gospodinjstva in pokojninskim sistemom, je danes potreba po okrepljenem medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti na vseh družbenih področjih.

Na Mladinskem svetu Slovenije, Zvezi društev upokojencev SlovenijeŠtudentski organizaciji Slovenije in Dijaški organizaciji Slovenije se zavedamo, da bomo družbenim izzivom, ki jih prinašajo demografske spremembe in nove tehnologije kos zgolj le, če bomo okrepili medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost. Kvaliteto življenja vseh prebivalcev Slovenije bomo izboljšali le, če bomo s skupnimi močmi iskali možnosti medgeneracijske solidarnosti, sobivanja in sožitja.

Zato smo konec lanskega leta ustanovili Medgeneracijsko koalicijo Slovenije (MekoS) in se zavezali, da bomo s skupnimi močmi iskali možnosti medgeneracijskega sodelovanja  na različnih področjih – na trgu dela, vključevanju v družbi, na stanovanjskem področju,  na področju izobraževanja in sociale, zdravstva.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.