Domov Evropska anketa Prostor in participacija za vse
08.03.2021

Evropska anketa Prostor in participacija za vse

Kakšne možnosti za politično angažiranost mladih imamo v Evropski uniji? Imaš občutek, da lahko vplivaš na politične odločitve, da dobiš dovolj informacij in znanja na področju javnih zadev in demokracije, ter da zate kot mlado osebo obstaja javni prostor, kjer se lahko družiš in razpravljaš o svojih političnih stališčih?

Na ta in podobna vprašanja želimo zbrati odgovore z vseevropsko spletno anketo, ki poteka v okviru mehanizma mladinskega dialoga EU in naslavlja evropski cilj mladih št. 9: „PROSTOR IN PARTICIPACIJA ZA VSE“.

Tvoji odgovori bodo osnova za poročilo 8. cikla mladinskega dialoga EU, ki bo predstavljeno na Evropski mladinski konferenci v Mariboru septembra 2021 in oblikovano v priporočila za resolucijo Sveta EU, ki jo bodo evropski ministri za mlade sprejeli novembra 2021. 

Zato te prosimo, da izpolniš anketo, za katero ne boš potreboval/-a več kot 8 minut. Vsi odgovori so anonimni. V zavihku na desni strani lahko izbereš slovenski jezik ankete.

Anketa bo potekala do sredine junija 2021. Vkolikor anketo izpolne več kot 2.000 mladih (vključno do 30. leta) iz Slovenije, se celotna pisarna in kolegij Mladinskega sveta Slovenije zavezuje, da se Evropske mladinske konference septembra 2021 udeleži v narodni noši svoje regije. Slike bomo seveda delili tudi na socialnih omrežjih.

Pa ne nobenemu povedat. 🙂

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.