Domov Aneja Tahirović o učinkih mladinskega dela
29.07.2020

Aneja Tahirović o učinkih mladinskega dela

Na Mladinskem svetu Slovenije izvajamo promocijo učinkov mladinskega dela. Širši javnosti želimo predstaviti različne učinke mladinskega dela in njihov pomen na posameznika in družbo. V ta namen smo mlade, ki imajo izkušnje z mladinskim delom, pozvali, da nam zaupajo, kaj jim je mladinsko delo prineslo, kako jih je oblikovalo in vplivalo na njihovo življenje. 

Z nami je svoje izkušnje delila Aneja Tahirović, vodja delavnic in mentorica mladinskih izmenjav v Zavodu za mladino in šport Trbovlje. Aneja deluje na področju mladinskega dela 2 leti.

Anjea je povzela svojo izkušnjo takole: “V vsem tem času, na izmenjavi, ko sem mislila, da jaz vodim njih, so oni vodili mene. Na sredini Slovenije sem med starimi znanci dobila nove prijatelje, med tujci pa razširjeno družino. Spremenili so neznana mesta na zemljevidu po Evropi, v kraje, kjer lahko vedno najdem prijatelje. In ne boste verjeli kolikokrat se znajdem v situacijah, ki so sedaj lažje rešljive, zaradi kompetenc pridobljenih z mladinskim delom.”

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.