Domov Aktivnosti MSLS-JEV V 2022
13.12.2022

Aktivnosti MSLS-JEV V 2022

Naši MSLS-ji so bili tudi to leto zelo pridni. V MSLS Ajdovščina so v tem letu postavili razstavo Živimo Hišo mladih. V MSLS Ljutomer je to leto vse potekalo v duhu projekta PROSTO(VOLJNO) DELO MLADIH. Mladinski svet Logatec je v okviru projekta Mladi in svet okoli njih organiziral dva dogodka. Prvi je bil Karierni sejem – Kava z delodajalci, drugi pa Okrogla miza – Prihodnost mladih v Logatcu. V Novem mestu so poleti pozvali mlade, da s svojimi zamislimi sodelujejo pri programu za uresničevanje idej mladih na Dolenjskem. V Postojni so izvedli dve seji mladinskega občinskega sveta Postojna, izvedli Posvet ob Evropskem letu mladih in Rožnati festival v duhu Rožnatega oktobra.

Mladinski svet Rogaška Slatina pa je poskrbel za izvedbo soočenj kandidatov za župana. Izvedli so tudi javno tribuno na temo participacije mladih v procesih demokratičnega odločanja in na Šolskem centru Rogaška Slatina izvedli akcijo v obliki mladinske stojnice. Marenberški mladinski lokalni svet je v tem letu nadaljeval z izvedbo projekta Strokovna pomoč mladim v stisku, ki je potekal od aprila do konca junija. V okviru projekta so svetovali mladim v stiski in njihovim staršem, omogočili pa so tudi brezplačno učno pomoč ob zaključku šolskega leta in Knjižni klub za mlade ob knjigah.

Verjamemo, da bomo v 2023 še bolj ustvarjali, in da bo novi projekti mladih še bolj pisani na kožo. 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.