Domov 42. koordinacija mladinskih svetov lokalnih skupnosti
25.04.2020

42. koordinacija mladinskih svetov lokalnih skupnosti

V torek, 14. aprila 2020, smo v nekoliko drugačni obliki izvedli 42. koordinacijo mladinskih svetov lokalnih skupnosti. Koordinacijo MSLS je tokrat potekala v digitalni obliki zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja novega virusa COVID-19. Z razpravo prek aplikacije Zoom smo poskrbeli, da nismo ogrožali zdravja drugih in povezali lokalna okolja po Sloveniji.

Na koordinaciji smo se pogovarjali o razpisu za krepitev delovanja MSLS s katerim bo MSS tudi letos podprl izvedbo najboljših projektov MSLS-jev. Na koordinaciji smo predstavili nov zemljevid MSLS-jev in posodobili nekatere podatke. V zemljevid so vpisani samo aktivni MSLS, torej MSLS-ji s katerimi ima MSS reden stik. Začrtali smo tudi vsebino usposabljanja za MSLS-je, ki ga bomo izvedli, ko se razmere v zvezi z pandemijo COVID-19 normalizirajo. Na koordinaciji smo predstavili projekt Rastimo skupaj 2020, vključno z možnosti za vključitev MSLS-jev v Rastimo skupaj 2020, ter platformo Map the Gap. Za zaključek smo razpravljali o prilagajanju MSLS-jev na trenutno situacijo in ukrepe v zvezi z COVID-19. S tem se je porodila ideja souporabe Zooma z MSLS-ji za izvedbo projektov v času pandemije.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.