Domov 150 aktivnih mladih na mladinskem dialogu
28.11.2022

150 aktivnih mladih na mladinskem dialogu

Konec novembra 2022 se je 150 aktivnih mladih zbralo v Hiši EU, kjer so se udeležili mladinskega dialoga z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem. 50 udeležencev je dogodek spremljalo online. Tudi predstavniki MSS-ja smo bili tam.

V evropskem letu mladih so tako mladi iz cele Slovenije dobili priložnost, da njihov glas slišijo tudi v najvišjih institucijah Evropske unije.

Mladi so se z Janezom Lenarčičem, evropskim komisarjem za krizno upravljanje, pogovarjali predvsem o tematikah zelenega prehoda, trenutnih kriz v Evropi, med katere spada tudi vojna v Ukrajini, vlogi mladih pri prepričevanju kriz, solidarnosti in prihodnosti Evrope. 

Evropski komisar je ob tem izpostavil: “Zelo je pomembno, da mladi niste tiho. Da zagovarjate in ščitite temeljne vrednote Evropske unije, saj te drugače same po sebi ne bodo obstale. Trdnost Evropske unije je namreč odvisna od njenih vrednot.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.