Domov 15. septembra bomo čistili Slovenijo
24.07.2018

15. septembra bomo čistili Slovenijo

Verjetno vsi poznamo akcijo pod imenom “Očistimo Slovenijo”, ki bo ponovno potekala letos, tudi tokrat v organizaciji društva Ekologi brez meja, medtem ko je Mladinski svet Slovenije partner pri projektu. Tokrat bo z nami čistil skorajda praktično svet, in sicer v soboto, 15. septembra 2018, ko bo t.i. “World Cleanup Day”.

Tokratni poudarek je bolj kot čistilnim akcijam posvečen ozaveščanju o preprečevanju nastajanja odpadkov že pred in tudi po sami akciji. Čeprav imamo v Sloveniji tradicijo spomladanskih čistilnih akcij, se nam zdi prav, da to svetovno pobudo podpremo in ta dan izkoristimo za aktivnosti za naše skupno dobro. V nekaterih občinah bodo izvedli čistilne akcije, drugje bodo urejali sprehajalne in učne poti, spet drugje bodo urejali parke, otroška igrišča, izvajali okoljevarstvene delavnice in predavanja.

 

Spodbudili bi vas radi, da se tudi tokrat priključite ali prevzamete lokalno pobudo za kakršnekoli aktivnosti, ki bodo povezale zagnane posameznike v vašem kraju. Tako bomo s skupnimi močmi obeležili pomemben dan za naš planet.

 

Vabimo vas, da podprete naša skupna prizadevanja na naslednje načine:

Za več informacij se lahko oglasite organizatorjem na 2018@ocistimo.si.

Skupaj smo lahko močnejši!

 

Vir: Ekologi brez meja

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.