DomovNis(m)o vsi takšni!
14.04.2015
Avtor: PR MSS

Nis(m)o vsi takšni!

Vedno znova, ko pomislim na dogajanje okoli odstopa ministrice za izobraževanje, znanost in šport, se mi v glavi nehote predvaja pesem iz vsem dobro poznane risanke – A je to. Kljub občutku, da smo afero že pozabili, še ne morem mimo vsega dogajanja. Vse preveč zlahka je pozabiti in se ne ukvarjati s tem, kako te stvari preprečiti v prihodnosti in zakaj pravzaprav prihaja do podobnih situacij. Glede na pretekle izkušnje pri izboru novih ministrov/ic, bi lahko dopolnili kriterije, ki jih morajo bodoči ministri izpolnjevati. Med te kriterije predlagam, da se zapiše avtorsko (!) magistrsko/diplomsko delo. Khm, a ni to nekaj, kar bi moralo biti samoumevno? Kakor tudi izpolnjevanje zapovedi »ne laži«? Če ne zaradi drugega, pa zaradi spoštovanja splošnih družbenih norm ali povedano po domače, ker se ne spodobi.

 

Da ni zgodba že sama po sebi zadosti tragikomična, smo ravno na dan odstopa ministrice, na MIZŠ poslali (ponovno) vabilo na podelitev nagrad MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko delo oz. diplomsko delo po starem sistemu s področja mladih v letu 2014. Kljub temu, da smo (ponovno) ostali brez ministrice, smo v sredo, 8. aprila, na MIZŠ uspešno podelili nagrado MSS »naj diplomskemu in naj magistrskemu oz. dipl. po starem sistemu«. 93 prijavljenih je dokazalo, da se z vloženim delom, znanjem in časom, da napisati izjemno dobra diplomska oz. magistrska dela, ki doprinašajo (in ne prepisujejo) vsebine v slovenski akademski prostor.

 

Teme del so zajemale raznolika področja od športa, zdravja, oblikovanja do filozofskih in socioloških pristopov s področja mladih. Kot članica komisije lahko rečem, da so bile odločitve glede finalistov težke, smo pa z lahkoto prebirali vsa prispela dela, ki na svoj način obravnavajo mladinske tematike. Marsikatero delo je razširilo moja obzorja in védenje ter mi dalo misliti o stvareh, na katere sama nisem pomislila oz. mi je omogočilo, da na določeno problematiko pogledam z drugega zornega kota. Če povzamem, avtorjem je samoumevno uspelo izpolniti namen pisanja diplomskih oz. magistrskih nalog.

 

Iskrene čestitke vsem, ki ste sodelovali v izboru, iskrene čestitke zmagovalkama! Vsi tisti, ki pa se ravno odločate o temi svojega dipl./mag. dela, vabljeni k pisanju del s področja aktualnih mladinskih tematik in ne pozabite biti radovedni, kritični, inovativni in pošteni!

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.