DomovProjektiRastimo skupaj
24.10.2017

Rastimo skupaj

Projekt Rastimo skupaj na pobudo Urada RS za mladino na Mladinskem svetu Slovenije v vlogi glavnega koordinatorja izvajamo že od leta 2015. Projekt je namenjen razvoju mladinskega dela in mladinskih politik na lokalni ravni. V prvih dveh letih (2015, 2016) so aktivnosti potekale v obliki regijskih dogodkov, v letu 2017 pa v obliki individualnega sodelovanja s petimi izbranimi občinami po Sloveniji (Hajdina, Slovenska Bistrica, Borovnica, Kranjska Gora in Izola) ter s pomočjo delovne skupine Rastimo skupaj izvajali podporo pri razvoju lokalnih mladinskih politik.

V letu 2018 tako nadaljujemo z razvojem lokalnih mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni, podrobneje se bomo posvetili tematiki stanovanjske problematike. Pregledali bomo primere dobrih praks reševanja stanovanjske problematike za mlade in poskušali uspešne prakse prenesti v tiste občine, kjer to področje še ni dobro urejeno.

K sodelovanju smo tudi povabili partnerje, ki jih prepoznavamo kot relevantne na področju poznavanja stanovanjske problematike, to so Inštitut za mladinsko politiko in Društvo Pina.

Zaključni dogodek bo potekal januarja 2019. Na njem bodo predstavljeni rezultati projekta, predstavljen bo tudi priročnik dobrih praks s področja reševanja stanovanjske problematike za mlade.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.