Domov Razpis za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2016
14.01.2016

Razpis za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2016

Evropski parlament bo med 20. in 21. majem 2016 v Strasbourgu ponovno organiziral Evropski mladinski dogodek (European Youth Event – EYE), na katerem se bo zbralo 7000 mladih iz cele Evrope, in katerega namen je mladim omogočiti, da je njihov glas slišan.

EYE 2016 bo potekal pod geslom »Skupaj lahko dosežemo spremembe.«, mladi pa bodo na več kot 150 aktivnostih, na katerih bo sodelovalo več kot 200 različnih gostov (evropski politični odločevalci, strokovnjaki, predstavniki mladih, itd.) izmenjevali ideje in poglede na tematike, ki se dotikajo mladih, ter oblikovali in predlagali rešitve za ključne dileme in vprašanja povezana z našo skupno prihodnostjo.

Mladinski svet Slovenije in Skupnost katoliške mladine bosta, v sodelovanju z evropskima poslankama Tanjo Fajon in Patricijo Šulin ter poslancema Ivom Vajglom in Lojzetom Peterletom, skupini mladih omogočila, da se dogodka udeležijo.

V kolikor te zanima udeležba na dogodku, razprava z vrstniki in političnimi odločevalci iz cele Evrope, te vabimo, da se nam pridružiš in skupaj z nami odpotuješ v Strasbourg.

Prijaviš se tako, da izpolniš spletno prijavnico najkasneje do 22. januarja 2016. Pogoj za prijavo je starost med 18 in 29 let. Število mest je omejeno.

Skupina mladih bo izbrana po načelih regijske zastopanosti, spolne in starostne uravnoteženosti ter glede na organizacijo, iz katere prihajajo, saj želimo oblikovati skupino, ki bo čim bolj predstavljala raznolikost mladih v Sloveniji.

Točna termina odhoda in prihoda bomo sporočili naknadno.

Stroške prevoza in nastanitve krijejo organizatorji.

Vabilo za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2016 je na voljo tudi tukaj.

Podrobnejše informacije o dogodku so na voljo na spletni strani Evropskega mladinskega dogodka 2016.

Za kakršnakoli vprašanja nam pišite na pr@mss.si ali nas pokličite na 041 897 616 (Borut).

mss_skam_2

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.