Domov Mladinske organizacije ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije
06.07.2021

Mladinske organizacije ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije

Mladinski svet Slovenije je ob tridesetletnici osamosvojitve Slovenije in v znamenju začetka Predsedovanja svetu EU zbral vtise in refleksije o delovanju slovenskih nacionalnih mladinskih organizacij na mednarodni ravni in vplivu Slovenije na razvoj mednarodnih mladinskih politik.  Dogodka kot sta bila priznanje Slovenije kot samostojne države s strani mednarodne skupnosti ter vključitev naše države v Evroatlantske povezave, sta za slovenski mladinski sektor in mlade odprla številne nove priložnosti. Namen  zbiranja vtisov in refleksij o delovanju nacionalnih mladinskih organizacij na mednarodni ravni in vplivu Slovenije na razvoj mednarodnih mladinskih politik je prikazati vpetost organizacij članic MSS v mednarodne aktivnosti ter prikazati njihov pogled na povezovanje v mednarodnem aspektu mladinskih politik.

 

Nacionalnim mladinskim organizacijam smo zastavili sledeči vprašanji:

1) Kako ocenjujete vpliv Slovenije in/ali vaše mladinske organizacije v mednarodnih mladinskih organizacijah v tridesetih letih samostojnosti in kaj bi izpostavili kot največje dosežke, ki jih je vaša organizacija dosegla v tridesetih letih na mednarodnem nivoju na področju mladine?

2) Kaj si želite, da bi lahko v naslednjih letih dosegli na področju mladine v mednarodnih mladinskih organizacijah oziroma kakšna bi morala biti vizija slovenskega mladinskega sektorja za mednarodni prostor v naslednjih letih?

 

Odgovore organizacij članic Mladinskega sveta Slovenije najdete na spletni strani MSS, pod rubriko “blog”.

Organizacije članice Mladinskega sveta Slovenije, ki so bile vključene so:

 

Mladinski svet Slovenije je po za zaslugi svojih organizacij članic v mednarodnih povezavah, kot je na primer Evropski mladinski forum (YFJ), prepoznan kot zanesljiva in cenjena organizacija. Smo tudi vodilni člen znotraj največje neformalne mreže Južnoevropskih mladinskih svetov SYC. Še naprej si bomo prizadevali in spodbujali mednarodne priložnosti za mlade, zlasti v luči predsedovanje Svetu EU, kjer bomo organizirali tudi Evropsko mladinsko konferenco o implementaciji 9. Evropskega mladinskega cilja.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.