Domov EYF seminar
07.02.2019

EYF seminar

Seminar bo potekal od 11. – 13. marca 2019 v Ljubljani

Prijave za udeležence seminarja

Evropska mladinska fundacija (European Youth Foundation – EYF, v nadaljevanju: EYF) je institucija v okviru mladinskega oddelka Sveta Evrope, namenjena za podporo delovanju mladinskih organizacij v Evropi. EYF zagotavlja izobraževalno ter finančno podporo za aktivnosti, ki jih izvajajo lokalne, nacionalne in mednarodne organizacije v državah, članicah Sveta Evrope. Za več informacij o EYF, delovanju EYF ter o prioritetah Sveta Evrope obiščite spletno stran http://eyf.coe.int.

V okviru aktivnosti za opolnomočenje mladinskih organizacij in informiranje o priložnostih za mladinske organizacije, EYF v sodelovanju z Uradom RS za mladino – Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Mladinskim svetom Slovenije ter Mrežo MaMa, soorganizira seminar za mladinske organizacije, ki delujejo na nacionalni in lokalni ravni. Seminar bo potekal v City hotelu Ljubljana in delno v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport od ponedeljka, 11. marca 2019, do srede, 13. marca 2019. Osrednja tema seminarja bo spoznavanje delovanja EYF, metod EYF-ja ter priložnosti, ki jih EYF ponuja za mladinske organizacije. Na treningu bo potekala tudi razprava o mladinskih politikah in menedžmentu projektov v mladinskih organizacijah.

V preteklih letih je EYF organiziral pet seminarjev v Evropskem mladinskem centru v Strasbourgu za krepitev sodelovanja z mladinskimi organizacijami po Evropi. Med petimi organiziranimi seminarji so bili naslednji: (Re)loaded v letu 2013, (R)evolution v letu 2014, (Re)generation v letu 2015, (Re)mix v letu 2016 ter (Re)wind v letu 2017.

V letu 2018 je EYF vpeljal sistem izvajanja treningov v državah članicah Sveta Evrope ter s tem korenito spremenil svoj pristop pri informiranju mladinskih organizacij o priložnostih in delovanju EYF. Nov model, ki ga vpeljuje EYF, omogoča tesnejše sodelovanje med mladinskimi strukturami in mladimi v državah, članicah Sveta Evrope. Dva EYF seminarja ste že bila izvedena v letu 2018 – prvi na Portugalskem, drugi v Makedoniji.

EYF se želi odzvati neposredno na potrebe gostujoče države ter s tem namenom organizira seminar v Ljubljani in vabi k udeležbi predstavnike mladinskih organizacij, ki delujejo na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni. Sodelujoči predstavniki mladinskih organizacij bodo imeli neposredno korist od seminarja za razvoj mladinske organizacije, v kateri delujejo.

S seminarjem pričakujemo:

  • neposredno dostopiti do mladih in mladinskih organizacij v državi, članici Sveta Evrope;
  • informirati mlade o priložnostih, ki jih ponuja EYF in o delovanju EYF;
  • učiti o realnosti in kontekstu mladinskih organizacij v Sloveniji;
  • podpreti delovanje Urada RS za mladino pri delu z mladinskimi organizacijami v Sloveniji.

Komu je namenjen seminar?

Vsem, ki aktivno delujejo v mladinskih organizacijah na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni.

Koga iščemo?

Iščemo 30 aktivnih ljudi v mladinskem sektorju, ki:

  • govorijo angleško (tudi če ne govorijo tekoče);
  • so stari med 18 in 30 let (lahko tudi več kot 30 let, če so aktivni v mladinskem sektorju);
  • vodijo mladinske projekte (pisanje prijav, implementacija, poročanje) v lokalnih, nacionalnih ali mednarodnih mladinskih organizacijah;
  • delujejo kot multiplikatorji svojih organizacij med mladimi;
  • nudijo informacije in podporo mladim in mladinskim organizacijam.

Pri končnem izboru bomo upoštevali tudi razmerje med spoloma.

Kaj lahko pričakujete?

Pričakujete lahko zelo interaktivno atmosfero, ki jo bo zagotovila kombinacija neformalnih metod učenja, neformalnih diskusij, praktičnih delavnic ter obveščanje o političnem kontekstu v povezavi z mladimi v Sloveniji in v Svetu Evrope. Na seminarju bo možnost izmenjavanja trendov, dobrih praks in informacij med udeleženci in organizatorji. Udeležencem bo tudi ponujena tudi možnost nastanitve v hotelu, zato pričakujemo, da se bodo vsi prijavljeni udeležili celotnega progama in aktivno participirali.

Kdaj in kje bo potekal seminar?

Lokacija: City hotel Ljubljana

Začetek seminarja: ponedeljek, 11. marec 2019, ob 10.30.

Zaključek seminarja: sreda, 13. marec 2019, ob 13.00.

Prihod udeležencev: ponedeljek, 11. marec 2019, do 10.00 (registracija udeležencev).

Odhod udeležencev: sreda, 13. marec 2019, od 13.00 dalje.

Kakšni so finančni pogoji?

Obroki, vključno z odmori za kavo med programom, bodo na voljo za vse udeležence. Krita bo nastanitev za največ dve noči za udeležence, ki prihajajo iz oddaljenih krajev Slovenije ter pogojno tudi potni stroški za udeležence, ki stanujejo izven Ljubljane.

Izbor udeležencev ter rok za prijave

Mladinske organizacije, ki želijo prijaviti predstavnika svoje organizacije, morajo izpolniti elektronsko prijavnico najkasneje do nedelje, 3. marca 2019.

Za več informacij nas kontaktirajte na: zorko.skvor@gov.si ali dominik.derencin@mss.si ali maja.hostnik@mreza-mama.si.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.