Domov COMEM Bruselj
16.04.2019

COMEM Bruselj

Med 12. in 14. aprilom 2019 sta se predsednica MSS Anja Fortuna in podpredsednica MSS za mednarodno sodelovanje Neža Repanšek udeležili Council of members Evropskega mladinskega foruma – COMEM.

Dogodek, na katerem je bilo prisotnih več kot 100 delegatov iz 81 organizacij članic so v veliki meri zaznamovale volitve 20 predstavnikov v Advisory Council of Youth pri Evropskem svetu za mandat 2020 – 2021. Kot predstavnica Youth of European Nationalities je bila izvoljena Slovenka Pia Šlogar.

V delovnih skupinah so delegati pregledali tudi prednostna področja na agendi Evropskega mladinskega foruma:

  • seznanili so se z raziskavo “Future of Work, ki analizira zadnje demografske, tehnološke in sociološke trende, ki bodo v prihodnosti vplivali na mlade delavce in delovno okolje
  • pregledali so vsebinske smernice na prioritetnem področju Mladi, mir in varnost
  • ovrednotili so opravljeno delo in možnosti novega sodelovanja na področju neformalnega izobraževanja in programa Mladinskega delegata pri OZN

Potrdili so tudi resolucijo “In support of youth demanding urgent climate action”, ki bo pomembno vplivala na zagovorniško agendo, saj Evropski mladinski forum zavezuje k dejavnejšemu zagovorništvu na področju trajnostnega razvoja.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.