DomovMatic Matjašič
15.01.2018

Matic Matjašič

Kaj bi želel povedati o sebi:

Sem 23 letni študent iz Maribora, sicer pa aktiven v mladinski politiki že zadnjih 6 let. Trenutno sem Predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor ter aktiven v različnih organih na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Moje prepričanje, ki ga vztrajno zagovarjam je, da se vse zadeve gradijo od lokalne ravni do nacionalne in da ljudje najlažje participirajo/sodelujejo ravno v svojem domačem okolju.

V SVM se bom zavzemal za:

Moja glavna naloga v tem mandatu bo dati glas lokalnemu okolju in prenesti pobude iz lokalne ravni mladinske politike, ki so večkrat preslišane, na nacionalno – vladno raven. Bolj konkretno pa še:

1. prepoznavo MSLS kot ključnih akterjev mladinske politike,

2. povečati število aktivnih MSLS,

3. urediti primerno sistemsko in finančno podporo MSLS in

4. Vzpostaviti primerno platformo združevanja in sodelovanja MSLS-jev.

Ne pozabimo, da gre za najvišji organ na področju mladine sestavljen iz legitimnih predstavnikov mladih ter predstavnikov Vlade. Prav zato pričakujem, da ta organ ne bo (p)ostal zgolj priročno okolje za všečno legitimacijo odločitev Vlade RS, ampak konstruktiven partner le te.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.