Youth for Tomorrow’s Europe, konferenca o prihodnosti Evrope

Anja Fortuna | Objavljeno: 31. 05. 2017

V prvi polovici leta 2017 je Malta tista, ki predseduje Svetu Evropske unije in po uspešno izpeljani Evropski mladinski konferenci v marcu, so se odločili, da za mlade in predstavnike … Več »

Evropska mladinska konferenca Malta

Nina Kos | Objavljeno: 29. 03. 2017

Od 20. marca do 23. marca 2017 je na Malti potekala Evropska mladinska konferenca v sklopu malteškega predsedovanja Evropski uniji pod sloganom »Pripravljeni na življenje, pripravljeni za družbo«. Z letošnjo konferenco se je zaključil peti cikel procesa strukturiranega dialoga …

Živeti skupaj v vključujočih družbah: Izziv in cilj

Tina Hočevar | Objavljeno: 21. 06. 2016

Podpredsednica MSS Tina Hočevar piši svojem videnju, kako bi se morale družbe odzivati na porast nasilne radikalizacije med mladimi.

Vloga civilne družbe pri oblikovanju socialnih politik: Mladi v socialnem dialogu?

Tin Kampl | Objavljeno: 30. 03. 2016

Mladinski svet Slovenije se zavzema za vključitev mladih v socialni dialog in mesto v Ekonomsko-socialnem svetu. Kako to argumentiramo, pa si preberite v blogu Tina Kampla, predsednika MSS.

Starost kot kriterij družbene emancipacije

Daniel Valentine | Objavljeno: 09. 03. 2016

Podpredsednik Daniel Valentine se v blogu sprašuje in razpravlja o tem, ali so starost in starostne meje primerni kriteriji družbene emancipacije.

Srečno, uspešno in evropskih sredstev bogato 2016!

Tin Kampl | Objavljeno: 30. 12. 2015

Dragi mladi, leto, ki je za nami lahko brez težav opišemo kot zanimivo. Veliko se je dogajalo, nekaj se je zgodilo, spet nekatere zadeve pa so ostale enake. S predstavniki … Več »

Recimo NE sovražnemu govoru

Tin Kampl | Objavljeno: 24. 10. 2015

Ob trenutno aktualnih razmerah, ko številni migranti čakajo na vstop v Slovenijo z željo, da naše ozemlje prečkajo in nadaljujejo svojo pot, se je razgalila naša temna stran, na katero zagotovo ne moremo biti ponosni. Nestrpnost in sovražni govor nikakor ne moreta biti odgovor na trenutno situacijo.

Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu

Katja Cimermančič | Objavljeno: 12. 08. 2015

Generalna skupščina Združenih narodov je 17. decembra 1999 z resolucijo 54/120 12. avgust razglasila za mednarodni dan mladih. Ta je vsako leto namenjen temu, da bi razpravljali o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade in opozarjali na pomembno vlogo mladih v družbi.

Zaznamujte svetovni dan spretnosti mladih – naučite se nekaj novega

Katja Cimermančič | Objavljeno: 15. 07. 2015

Blog mladinske delegate Slovenije pri Združenih narodih na temo svetovnega dne veščin mladih (World Youth Skills Day), ki prvič obeležujemo 15. julija 2015.

Kateri razvojni cilji bodo zaznamovali prihodnjih 15 let?

Katja Cimermančič | Objavljeno: 10. 07. 2015

Milenijski razvojni cilji (Millennium Development Goals – MDGs), ki so jih določili Združeni narodi (ZN) s podpisom deklaracije tisočletja leta 2000, so zadnjih 15 let oblikovali in vodili svetovno razvojno … Več »

Protestna politična participacija kot gradnik demokracije

Daniel Valentine | Objavljeno: 07. 07. 2015

 Med protestno obliko participacije sodi podpisovanje  peticij, udeležba na zakonitih demonstracijah,  pridruževanje bojkotu in protestna zasedba poslopij  in tovarn (Mladina, 2010). Protestni participativni  potencial je v ustaljenih zahodnih demokracijah v … Več »

Nis(m)o vsi takšni!

Tina Hočevar | Objavljeno: 14. 04. 2015

Vedno znova, ko pomislim na dogajanje okoli odstopa ministrice za izobraževanje, znanost in šport, se mi v glavi nehote predvaja pesem iz vsem dobro poznane risanke – A je to. … Več »

Medgeneracijsko sodelovanje

Daniel Valentine | Objavljeno: 04. 03. 2015

Mladi smo v Zakonu o javnem interesu v mladinskem sektorju opredeljeni kot mladostniki in mlade odrasle osebe obeh spolov, stari od 15. do dopolnjenega 29. leta. V to skupino nas … Več »

»Na mladih svet stoji … ampak Slovenija je na drugem planetu.«

Tina Hočevar | Objavljeno: 18. 02. 2015

Na najbolj pester vikend v februarju (petek trinajsti, valentinovo, pust), smo se v Madridu srečali predstavniki južnoevropskih mladinskih svetov (Southern Youth Councils – SYC). V prostorih španskega mladinskega sveta smo … Več »

Če vam je že vseeno za mlade, pa se pobrigajte vsaj za lastne penzije

Tin Kampl | Objavljeno: 14. 01. 2015

»Mladi so prioriteta te vlade!« je izjava, na katero smo v Sloveniji čakali (pre)dolgo. Ko je bila izgovorjena, je v nas zbudila zmerni optimizem in upali smo si naglas razmišljati, … Več »

Volitve na MSS

Tea Jarc | Objavljeno: 16. 10. 2014

Danes bomo imeli Zbor Mladinskega sveta Slovenije, ki bo izvolil novo vodstvo. Kdo bo prihodnji dve leti vodil MSS bo znano že danes, a novo vodstvo bo svoj mandat nastopilo … Več »

Mladinski delegat Slovenije pri Organizaciji združenih narodov – pa kaj boš sploh počel?!

Daniel Valentine | Objavljeno: 04. 06. 2014

Ko sem kolegom prvič omenil, da sem postal mladinski delegat Slovenije pri Organizaciji združenih narodov (OZN) so mi najprej čestitali, češ, hej, uau, kdaj se seliš v New York? Pa … Več »

Evropske volitve (ali katerekoli druge) niso brezveze!

Tea Jarc | Objavljeno: 14. 05. 2014

Neizpodbitno dejstvo je, da je zanimanje mladih za politiko nizko. Mladi ne hodijo na volitve in se ne vključujejo v politične stranke ali njihove podmladke. Preprosto ne verjamejo, da njihov … Več »

Mladi vs. mediji

Sara Karba | Objavljeno: 05. 03. 2014

Nekaj več kot dva tedna sta  minila od konference Youth and media (Mladi in mediji), ki je potekala v Skopju, a je spomin na konferenco še vedno precej živ.Če se … Več »

Urad, kabinet, sekretar in Mladinski svet Slovenije

Tea Jarc | Objavljeno: 21. 01. 2014

V prejšnjem tednu smo mladi in mladinske strukture poželi veliko pozornosti, predvsem na račun napovedane premestitve Urada RS za mladino (URSM) iz zdajšnjega Ministrstva za izobraževanje znanost in šport (MIZŠ) … Več »

Novo leto – novi izzivi

Tea Jarc | Objavljeno: 31. 12. 2013

Končuje se leto in ob tem času radi pogledamo nazaj, se spomnimo tistih najpomembnejših stvari, ki so se zgodile, predvsem pa naredimo plane za prihajajoče leto, si zastavimo nove cilje … Več »

Izteka se leto …

Tea Jarc | Objavljeno: 24. 12. 2013

Izteka se leto, ki je bilo polno zanimivih stvari. Aktivni smo bili na tradicionalnih področjih, kjer je MSS organiziral jubilejno 10. obletnico projekta Naj prostovoljec leta, pod okriljem častnega pokrovitelja predsednika … Več »

Zagovorništvo mladih

Sara Karba | Objavljeno: 20. 11. 2013

Zagovorništvo predstavlja pomemben del aktivnosti, ki jih na Mladinskem svetu Slovenije redno izvajamo z namenom vključevanja stališč in predlogov mladih v strategije, zakone in vse druge akte na nacionalni in … Več »

Mladi smo potencial in ne strošek. Povej naprej!

Ana Štromajer | Objavljeno: 08. 11. 2013

Naraščajoča brezposelnost mladih, mladi brez prihodnosti, generacija X, so le nekatere fraze, ki jih vse pogosteje zasledimo tako med mladimi kot v širši javnosti. Žal pa to niso le besede, … Več »

365 dni

Tea Jarc | Objavljeno: 04. 10. 2013

Pred točno enim letom (4.10.2012) sem bila izvoljena za predsednico MSS. V tem času smo z ekipo podpredsednic in podpredsednikov, z zaposlenimi, z vsemi organizacijami članicami, z mladinskimi sveti lokalnih … Več »

1 2