DomovMarko Kozlevčar
12.02.2018

Marko Kozlevčar

Kaj bi želel povedati o sebi:

Svet Vlade za mladino vidim kot pomembno omrežje, preko katerega je mladinski glas slišan, predstavniki mladih pa morajo ta glas v čim večji meri napraviti uslišan s strani odločevalcev. Mladinski sektor ima prednost pred ostalimi sektorji. Prednost mladih je stremenje k izboljšavam, zmožnost enotnosti pri naslavljanju različnih problematik in delovanje v dobro celotne skupnosti. Za namen uresničevanja sledečega sem v mladinskem sektorju aktiven že sedmo leto. Sprva kot član Mladega foruma, nato podpredsednik Mladinskega sveta Slovenije ter kasneje kot generalni sekretar Mladega foruma.

V SVM se bom zavzemal za:

Pri političnih odločevalcih je potrebno doseči visoko stopnjo zavedanja o pomembnosti Sveta Vlade za mladino, ki mora delovati redno in ustvarjati mnenje, ki se mora medresorsko upoštevat in ne zanemarjat. Prav tako pa je potrebno od nosilnega ministrstva zahtevati, da se Svet sklicuje redno in od njega pričakuje kvalitetne rezultate, ki bodo v čim večji meri izpolnjevale zastavljene cilje mladinskih organizacij. Skozi moje pridobljene izkušnje znotraj mladinskega sektorja, ki jih pridno nabiram vrsto let, se bom prvotno ukvarjal predvsem z 3-mi tematikami, za katere menim, da se bodo v prihodnje izkazale kot potrebne naslavljanja: • stanovanjska avtonomija mladih, • zaposlovanje mladih, • participacija organizirane in neorganizirane mladine.
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.